Foto Team Gouwe Sports start2judo
Horizontaal donker grijs blok

Start2judo

Wil je meer gaan bewegen? Zie je een fitnessclub niet zitten? Sport je liever in groepsverband onder professionele begeleiding? Zit je kind/kinderen op judo en lijkt judo jou ook wat? Wat je reden ook is, Start2Judo is iets voor jou!

Start2Judo is ons unieke instroomprogramma voor volwassenen. In groepsverband en onder begeleiding van een sportfysiotherapeut en een judoleraar word je fysiek en mentaal (weer) judofit gemaakt en bereiden wij je zodoende voor om (weer) de mat op te stappen om te judoën.

Samenwerking met Medisch Trainingscentrum Delft

Het programma is tijdens de lockdown bedacht door Lars Gouweleeuw en uitgeprobeerd door onze volwassen leden. Vanaf de zomer is het programma samen met Medisch trainingscentrum Delft (MTC Delft) verder uitgewerkt. Team Gouwe Sports en MTC werken al 2 jaar nauw samen op het gebied van blessurepreventie en blessureherstel. Met de uitrol van Start2Judo breiden we deze samenwerking verder uit.

Horizontaal donker grijs blok
Foto Team Gouwe Sports Start2Judo
Opzet programma
De kiem van Start2Judo ligt in de ervaring dat volwassenen die nooit hebben gejudood of die na een lange tijd weer beginnen met judo, blessuregevoelig zijn. Door ruim de tijd te nemen voor de beginfase, wordt de kans op blessure kleiner en het sportief plezier nog groter. In een tijdsbestek van maximaal 12 weken wordt toegewerkt naar het kenmerkende fysieke judocontact op de judomat.

Voordat je aan het programma begint, heb je eerst een intakegesprek met een sportfysiotherapeut. Samen met de sportfysiotherapeut vul je een intakeformulier in en bepaal je jouw instapniveau. Daarna kun je van start. Je traint aan de hand van een op maat gesneden set oefeningen. Iedere 4 weken krijg je een nieuwe set oefeningen voorgeschoteld. De oefeningen zijn gebaseerd op de bewegingsvormen binnen het judo.

Gedurende het programma wordt de belastbaarheid vergroot en werk je toe naar fysiek (judo)contact. Voor de één ligt die in het begin van de 12 weken voor de ander ligt dat moment later. Het programma gaat uit van 2 trainingen/lessen verspreid over de week. Het is ook mogelijk om te beginnen met 1 training of juist met 3 trainingen. Hoe vaak je traint en hoe intensief bepaal je tijdens het intakegesprek. Dit geldt ook voor het moment waarop je daadwerkelijk de mat op stapt om te gaan judoën. Mocht tijdens het programma blijken dat je te zwaar of juist te licht traint wordt dat in overleg met de sportfysiotherapeut bijgesteld.

Locatie
De trainingen worden gegeven in onze dojo aan de De Gaullelaan 1, 2625 PH in Delft.

Trainingstijden
Er kan op 3 verschillende momenten in de week worden getraind:
Maandag 19:00 – 20:00 uur
Woensdag 19:30 – 20:30 uur
Vrijdag 20:30 – 22:00 uur

De judofit training is tegelijkertijd met de judoles voor volwassenen. Er is voldoende ruimte en versterkt de onderlinge band.

Cursusgeld en lidmaatschap
De instroomcursus Start2Judo van 12 weken kost €99,00. Natuurlijk vinden we het leuk als je lid wordt maar dat hoeft niet meteen. Als je nog geen clublid bent, hoef je pas na afloop van de cursus te besluiten of je blijft judoën en dus lid worden.

NB
Wie aanvullend verzekerd is, kan de cursus geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen via de ziektekostenverzekering.

Foto Team Gouwe Sports Start2Judo
Horizontaal donker grijs blok
Promotieactie voor leden
Als promotie van het programma mogen alle bestaande leden van 18 jaar of ouder naast hun wekelijkse judoles ook wekelijks een judofit training volgen zonder extra kosten.

Korting voor studenten
Studeer je dan kom je in aanmerking voor onze unieke halve prijs korting. Op vertoon van een geldige legitimatie en een geldige studentenpas krijg je ook 50% korting op het cursusgeld.

Aanmelden
Je kunt op ieder gewenst moment beginnen met het programma. Je meld je op deze pagina aan met de knipperende knop rechts in beeld. In het formulier vul je tenminste 2 momenten/week in waarop je het programma wilt volgen. Na verwerking van het aanmeldformulier wordt er contact opgenomen en wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

Word fitter, doe mee met Start2Judo!
Horizontaal donker grijs blok
Horizontaal donker grijs blok

Contact Info

  • Gymzaal, De Gaullelaan 1, 2625 PH Delft
  • 06-11000360
  • NL58ABNA0246674008, Team Gouwe Sports
  • KvK nummer, 85036463