Foto Team Gouwe Sports Judoacademy

Judo Academy

Voor judoka’s die regelmatig aan wedstrijden willen doen, heeft Team Gouwe Sports een uitgekiend opleidingsprogramma. Dit programma maakt deel uit van de Team Gouwe Sports Academy. Wil je meer weten? Of heb je interesse om hieraan deel te nemen? Lees verder wat het programma precies betekent.

De Judo Academy kent twee groepen. Iedere groep heeft zijn eigen aanpak qua opleiding en begeleiding. Wat de twee groepen verbindt, is sportief judoplezier en kameraadschap, oftewel de 'samen sterk voor elkaar' filosofie.

Kweekvijver
Dit is de instroomgroep. In deze groep zitten de judoka’s met geen of weinig wedstrijdervaring. Het doel is leren en ervaring opdoen. Als je voldoende ervaring hebt stroom je door naar de wedstrijdselectie. De kweekvijver bestaat uit judoka’s in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. De judoka’s uit de kweekvijver trainen tenminste twee maal per week, dat wil zeggen een techniektraining en een wedstrijdtraining. Deze wedstrijdtraining is op vrijdag van 18:00 tot 19:00 uur. Weet je wat doorzetten is? Kun je incasseren en heb je een ijzeren discipline, dan is de kweekvijver echt iets voor jou. Wil je meer weten over de kweekvijver of dit ook wat voor jou is, neem dan contact met ons op.

Wedstrijdselectie
Deze groep bestaat uit wedstrijdjudoka's. Met behulp van een gericht trainingsprogramma worden zij voorbereid om mooie resultaten te behalen op nationale en internationale wedstrijden. Vanuit de Team Gouwe Academy is er de mogelijkheid om door te stromen naar het nationale opleidingsprogramma van de Judobond Nederland. Naast reguliere trainingen volg je een aanvullend programma en ga je regelmatig op trainingsstage bij gerenommeerde judoclubs.

Foto Team Gouwe Sports Judoacademy
Horizontaal licht grijs blok Horizontaal donker grijs blok

Foto Team Gouwe Sports Judoacademy
Intensieve samenwerking
Team Gouwe Sports staat voor 'sterk voor elkaar'. Vanuit deze visie is de Team Gouwe Academy zorgvuldig opgebouwd. Het opleidingsprogramma omringt zich met personen en organisaties met veel kennis en ervaring in het wedstrijdjudo. Er is gekozen voor een nauwe samenwerking met Medisch Trainingscentrum Delft. Door middel van deze samenwerking wordt ervoor gezorgd dat jij als judoka leert om op een juiste manier te sporten, niet overbelast te raken en dat je met minder inspanning meer resultaat kunt behalen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met een aantal judoclubs in de omgeving om van elkaar te leren, trainingsmethodieken uit te wisselen en onze judoka's ook buiten de toernooien met andere judomaatjes te laten trainen. Bovendien zijn er regelmatig gastcolleges waaraan je kunt deelnemen, zowel in de vorm van gerichte trainingen in de dojo alsook informatieve sessies over relevante onderwerpen voor jou maar ook voor jouw ouders. Denk hierbij aan clinics van bekende judoka's, het spelregel café, colleges over voeding en sportpsychologie.

Buddy-coaching
Verder kent het programma buddy-coaching. De oudere wedstrijdjudoka’s steunen en begeleiden andere judoka's. Buddy-coaching gebeurt op vele manieren. Onder andere door coaching en begeleiding op toernooien. Meer ervaren judoka’s worden gestimuleerd om zich, tijdens wedstrijden, te ontfermen over minder ervaren judoka’s. Zij ondersteunen zodoende toekomstige wedstrijdjudoka’s bij hun eerste schreden op het wedstrijdpad. Zij delen zo met elkaar hun ervaringen, uitdagingen en aanpak. Daarnaast hebben wedstrijdjudoka’s de mogelijkheid om te assisteren tijdens trainingen en/of te jureren of te scheidsrechteren tijdens de interne Sterk4Elkaar puntencompetitie.

Tot slot is er dagelijks in de Dojo een judoleraar aanwezig met een achtergrond in wedstrijdjudo. Bij deze leraren kun je altijd terecht met jouw vragen. Jeroen Tameling heeft in het verleden bij Mahorokan het opleidingsprogramma aangestuurd en Lars Gouweleeuw kent de slagen van de zweep als zoon van oud olympiër Joop Gouweleeuw. Elke wedstrijd- en kweekvijver judoka stelt met deze leraren een persoonlijk ontwikkelplan op en werken gezamenlijk toe naar het behalen van de doelen.

Droom jij ook van het winnen van prijzen? Dan is dit je kans, kom bij de Team Gouwe Academy en realiseer je judo droom!
Horizontaal licht grijs blok Horizontaal donker grijs blok

Contact Info

  • Gymzaal, De Gaullelaan 1, 2625 PH Delft
  • 06-11000360
  • NL58ABNA0246674008, Team Gouwe Sports
  • KvK nummer, 85036463