Foto Team Gouwe Sports Judo Promoties
Horizontaal donker grijs blok

Informatie

Onze judoka’s van 2 jaar en ouder en van witte tot bruine band kunnen in week 26 van 2024 weer laten zien wat ze hebben geleerd tijdens de judolessen. Laat ons je technieken zien die je in huis hebt. Heupworpen, schouderworpen, beenhaken, armworpen, beenvegen, offerworpen, combinaties, overnames, kanteltechnieken, houdgrepen, bevrijdingen en, als je oud genoeg bent, armklemmen en verwurgingen. Ben je tuimelaar (2 en 3 jaar) dan krijg je een origineel tuimeldiploma en een feestelijke verrassing in plaats van een slip of band.

Inschrijven
Sta jij ook te trappelen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in met de knipperende knop hier links. Dit kan tot en met zondag 9 juni 2024. Daarna is de inschrijving gesloten.

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, wordt deze verwerkt. Naast een bevestiging ontvang je van ons een betaallink. Let op, je bent pas definitief ingeschreven als wij je betaling hebben ontvangen. Het verschuldigde inschrijfgeld moet uiterlijk dinsdag 2 januari 2024 aan ons zijn overgemaakt op rekeningnummer NL58ABNA0246674008.

Horizontaal donker grijs blok
Foto Team Gouwe Sports Judo Promoties
Je hoeft natuurlijk geen promotie te doen. Wanneer je geen promotie doet, doe je natuurlijk wel gewoon mee aan de promotieles en help je iemand anders als valmaatje (uke). Uiteraard hopen we dat zoveel mogelijk judoka’s promotie doen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets nog niet weet of kunt. We kijken eerst en vooral naar wat je al weet en kent.

Weet je toch niet zeker of je al toe bent aan promotie, vraag dan je sensei (docent) om advies. Heb je besloten om promotie te doen, dan is het niet nodig om zenuwachtig te zijn. Je promotie is een feestelijk moment om trots op te zijn. Je sensei geeft je immers het tuimeldiploma, de slip of band die je inmiddels waard bent en jij zelf hebt verdiend.

Valmaatje
Iedereen kan met iedereen judoën. Judoka's helpen elkaar altijd en overal. Dit geldt ook tijdens de promotielessen. Judoka's die samen judoën vormen een team. Wie het fijn vindt, kan van te voren afspreken met bijvoorbeeld iemand uit jouw les om valmaatje (uke) voor je te zijn tijdens de promotieles. Dit geef je aan op je inschrijfformulier. Je bent zelf verantwoordelijk voor de afspraak met jouw uke. Kies zorgvuldig en spreek goed af. Tijdens de promotieles kan iemand maar voor één judoka valmaatje zijn.

Voorbereiding
Tijdens de lessen behandelen en oefenen we, in blokken van 4 weken, alles wat je hoort te weten en te kunnen voor een volgende slip of band. In de weken voor de promotie staan de lessen in het teken van de promotie en wordt alles nog eens herhaald. Tijdens de les gebruiken we Japanse benamingen. Wil je iedereen versteld laten staan van hoeveel Japanse woorden jij kent? Download dan hier alle Japanse woorden die je nodig hebt op de judomat.

Kata
Voor je promotie voor groene band (3e kyu) en hoger verwachten we ook een demonstratie van een klein deel van het nage-no-kata en het go-no-sen-no-kata. Dit oefenen we iedere woensdagavond van 19:30 tot 20:30 uur.

Vrijstelling van kata
Ben nog geen 12 maar wel al oranje band dan mag je nog even wachten met het demonstreren van kata. Je kunt gewoon promotie doen voor een volgende slip of band. Deze vrijstelling loopt tot groene band bruine slip. Wil je meer weten over kata en de vrijstelling, vraag het je sensei.

Foto Team Gouwe Sports Judo Promoties
Horizontaal donker grijs blok
Toeschouwers
Vaders, moeders, opa's en oma's, zijn van harte welkom om te komen kijken. Bij de promotieles is dit natuurlijk extra leuk. Wij kijken uit naar al het prachtige judo dat we te zien gaan krijgen, schrijf je snel in!

Slippenservice en meer helpende handen
Bij voorgaande promoties boden we de mogelijkheid, geheel kosteloos, om direct je verdiende slip op je band te laten zetten. We willen deze service ook deze keer aanbieden en zoeken mensen die dit willen doen. Ook zijn we op zoek naar fotografen en mensen die het entreeteam tijdelijk willen versterken.

Wil je helpen en kun je helpen, meld je dan via het aanmeldformulier voor de promotie. Dit is hetzelfde aanmeldformulier waarmee jij jezelf of je kind aanmeld als deelnemer. Tegelijk met het aanmelden als deelnemer kun jij je ook aanmelden als vrijwilliger. Wil je meer weten? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier op de website.

Wanneer
Maandag 8, woensdag 10, vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2024 tijdens de lessen.

NB - de eerstvolgende promotiedata zijn maandag 24, woensdag 26, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2024 (week 26).

Let op, op onze locatie Maria Duystlaan nemen we geen promoties af. Volg je op dinsdag les op de locatie Maria Duystlaan, dan kun je promotie doen in één van de parallel lessen op één van de andere dagen op onze locatie aan De Gaullelaan. Dat zijn:

Kabouterjudo (5 tot 6 jaar)
 • woensdag 15:00 - 16:00 uur
 • zaterdag 09:00 - 10:00 uur
 • zaterdag 10:00 - 11:00 uur

 • Jeugdjudo (6 tot 12 jaar)
 • maandag 17:00 - 18:00 uur
 • woensdag 17:00 - 18:00 uur
 • vrijdag 17:00 - 18:00 uur
 • zaterdag 11:00 - 12:00 uur (6 tot 8 jaar)
 • zaterdag 12:00 - 13:00 uur (8 tot 12 jaar)

 • Waar
  De dojo, De Gaullelaan 1, 2625 PH Delft.

  Kosten
  Tot 4 jaar €5,00, tot 12 jaar €6,50 en vanaf 12 jaar €10,50. Inbegrepen zijn behaalde band of slip.

  Wat neem je mee?
  Voor wie lid is van de Judobond Nederland, denk aan je JBN paspoort. Lever deze voor aanvang van je examenles in om je gradatie bij te laten schrijven en af te laten tekenen in je paspoort.

  Contact Info

  • Gymzaal, De Gaullelaan 1, 2625 PH Delft
  • 06-11000360
  • NL58ABNA0246674008, Team Gouwe Sports
  • KvK nummer, 85036463