Foto Team Gouwe Sports Jiu-Jitsu
Horizontaal donker grijs blok

Jiu-Jitsu

Op zondag 29 januari 2023 organiseren wij in onze dojo een clinic jiu-jitsu (fighting). Met veel genoegen nodigen wij iedereen van 8 jaar en ouder uit om kennis te maken met deze vorm van zelfverdediging. Geef je zo snel mogelijk op. Het aantal deelnemers is beperkt door de benodigde ruimte op de mat. Deze clinic is ter promotie van de budosporten in Delft en wordt je aangeboden door onze Team Gouwe Academy.

Het beloofd een unieke clinic te worden. De clinic wordt namelijk gegeven door niemand minder dan Allard Schulenklopper Hij wordt geassisteerd door twee Nederlandse top jiu-jitsuka’s. Sensei Allard is bondscoach jiu-jitsu bij Judobond Nederland. Het Nederlandse jiu-jitsu team was onlangs nog zeer succesvol op de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi.

Meer Over Jiu-Jitsu
Jiu-Jitsu is lang geleden ontstaan in het feodale Japan van toen. Het is een manier van zelfverdediging die je in staat stelt om ook gewapende tegenstanders uit te schakelen. Het judo dat wij kennen komt voort uit jiu-jitsu. Zo was Jigoro Kano van oorsprong zelf een jiu-jitsuka. Als twintiger ontwikkelde hij judo als moderne variant van jiu-jitsu. Voor judoka’s is jiu-jitsu daardoor heel herkenbaar en vertrouwd. Het bestaat namelijk voor 80% uit judo aangevuld met trappen en stoten. Populair gezegd: jiu-jitsu is judo met gemene streken.
Horizontaal donker grijs blok
Foto Team Gouwe Sports Tuimeljudo
Wie mogen meedoen
De clinic is in de eerste plaats bedoeld voor leden van 8 jaar en ouder. Ook niet-leden mogen meedoen. Je kan al meedoen vanaf witte band. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is wel verplicht.

Indeling
 • GROEP 1 – 8 t/m 12 jaar – 10:30 tot 11:30 uur
 • GROEP 2 – 13 jaar en ouder – 11:45 tot 13:15 uur
 • Vergeet bij je aanmelding niet om in te vullen of je meedoet met groep 1 of groep 2. Mochten er niet voldoende deelnemers zijn dan worden de groepen samengevoegd.

  Naast judo voor jong en oud willen we in de nabije toekomst ons sportaanbod graag uitbreiden met jiu-jitsu. Met deze clinic willen we iedereen in en rond de club actief kennis laten maken met jiu-jitsu.

  Aanmelden
  Om te weten op hoeveel deelnemers we mogen rekenen. Vragen we iedereen om zich van te voren aan te melden met de knipperende knop rechts op deze pagina.

  Kleding
  Trek een judopak aan en neem eventueel een handdoek, een bidon en een mondbitje mee als je daarover beschikt. Er wordt gezorgd voor stootkussens en voor handschoenen.

  Waar en wanneer
  De clinic wordt gegeven in onze eigen dojo aan de De Gaullelaan 1, 2625 PH in Delft op zondag 29 januari 2023.

  Foto Team Gouwe Sports Tuimeljudo
  Horizontaal donker grijs blok

  Contact Info

  • Gymzaal, De Gaullelaan 1, 2625 PH Delft
  • 06-11000360
  • NL58ABNA0246674008, Team Gouwe Sports
  • KvK nummer, 85036463